Előfizetői tartalom

Brutális villanyszámlájával sokkolt a Nobel-békedíjas klímavédelmi élharcos

Portfolio
Meghökkentően sok, az átlagos egyesült államokbeli háztartásnál időszakonként 34-szer több villamos energiát fogyaszt Al Gore, a klímavédelem Nobel-békedíjas élharcosának nashwille-i otthona. Bill Clinton egykori alelnöke csak úszómedencéje fűtésére annyi áramot használ el évente, mint amennyi hat normál háztartás teljes éves igénye.

Tíz évvel ezelőtt már megjelent egy sokkoló jelentés Al Gore energiaszámlájáról. Egy nappal azt követően, hogy a klímaváltozásról szóló An Inconvenient Truth (magyarul Kellemetlen igazság) című filmje 2007-ben elnyerte a legjobb dokumentumfilmnek járó Oscar-díjat is, kiderült, hogy nashville-i otthona körülbelül 20-szor annyi energiát fogyaszt, mint egy átlagos amerikai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés