Az illetékes francia hatóság bejelentette, hogy megszüntették azt az Opelnél folytatott vizsgálatot, amelynek az volt a célja, hogy kiderítsék, csalhatott-e a gyártó a dízel járműveivel az emissziós tesztek során, vagy sem.

A márka azután vált gyanússá, hogy a francia hatóság által elvégzett szúrópróbaszerű tesztek során több autójánál jelentős eltérés mutatkozott a laboratóriumban mért szén-dioxid és a nitrogén-oxid kibocsátás, valamint a valós körülmények során tapasztalt kibocsátási értékek között.

Az Opel természetesen azonnal jelezte, hogy nem manipulálták szoftver segítségével a kibocsátási értékeket, de a hatóság ettől függetlenül lefolytatta a vizsgálatot, amelynek eredményeként most megállapították, hogy valóban nem történt szoftveres manipulálás. Éppen ezért a vizsgálat lezárása után nem tesznek további lépéseket a márkával szemben.

Ennek a fejleménynek bizonyára örül a francia PSA-csoport, amely néhány nappal ezelőtt jelentette be, hogy 2,2 milliárd euróért megvásárolja az Opelt a General Motorstól.

(Automotive News Europe)