Előfizetői tartalom

Egyszerre botlott a magyar Audi, Mercedes, Suzuki és Opel

Portfolio
Mostanra a hazai járműipar mind a négy meghatározó szereplője közzétette tavalyi eredményeit, így kiderült, hogy kivétel nélkül gyengébben teljesítettek, mint 2015-ben. Az Audinak a csökkenő motorgyártás és az elöregedő modellpaletta okozott nehézségeket. A kecskeméti Mercedes-gyárat már korábban kifacsarták teljesen, így érdemi növekedésre nem is volt esély tavaly, míg a Suzuki termelése hiába tudott nőni, az anyagköltségek és a munkavállalókhoz kapcsolódó kiadások rontották az eredményt. A szentgotthárdi Opel-gyárban is több motor készült, mint egy évvel korábban, ennek ellenére a fontos sorokon rosszabb eredmények születtek. Pénzt az Opel kivételével senki sem akar "kitalicskázni" az országból, ellenben az új munkahelyeknek és a bérek növelésének köszönhetően, közel 153 milliárd forintot költöttek ezek a cégek a munkavállalóikra.

2016-ban olyat láttunk, amire a válság óta nem volt példaMostanra az összes nagy hazai autó- és motorgyártó közzétette tavalyi eredményeit, amelyekből kiderült, hogy 2015-höz képest gyengébb évet tudhatnak maguk mögött. Ugyanakkor nagy meglepetésről nem beszélhetünk. 2016-ban ugyanis olyat láttunk a magyar iparban, amire a válság óta nem volt példa: a járműgyártás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés