Előfizetői tartalom

Egyszerre teszteltük az utak dízel elnökeit - Peugeot 3008 és 5008

Mert nagyot álmodni a Peugeot. A francia autógyártó határozottan lépett be a legnagyobb autós trendbe, a városi terepjárók piacára, másrészt pedig a prémium szegmens felé kacsintgat legújabb két modelljével. Közben pedig azt is bevállalta, hogy még mindig a jól bevált dízel motorjaira fogad, mert most még megteheti. Mindezek olyan aktualitást adtak a 3008-as és 5008-as modelleknek, hogy érdemesnek találtuk két héten át tesztelni a Peugeot két üdvöskéjét. 1100 kilométer megtétele után kimondhatjuk: egy szintugrással új ligában akar játszani a gyártó, az idő majd eldönti, összejön-e, de a kezdeti jelek biztatóak.

FranciásEgy évvel ezelőtt (szintén egy francia autó tesztelése során) már bevallottam, hogy "franciaautós, kombimániás" vagyok. Annyit pontosítanék ezen (és ez fontos a további sorok olvasása miatt), hogy négy éve járunk egy 407SW-vel, és beletettünk 160 ezer kilométert a már vásárláskor sem nulla kilométeres autóba. Mivel a teszt nem erről szól, csak annyit mondok: nem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés