Előfizetői tartalom

Ilyen nincs: vadiúj autók tízezrei mehetnek a bontóba

Hámor Iván
A 2013-as, illetve a 2014 első negyedévi - nem európai - statisztikák a válság végét, a fellendülést jelzik, legalábbis az autógyártók adatai alapján. Nem mindegy azonban, hogy ezek a statisztikák a legyártott, vagy valóban értékesített (forgalomba helyezett) autók számát tartalmazzák. A gyártók szerint az utóbbiakat, a Google és más magasból fotókat készítő szolgáltatók felvételei alapján viszont felmerül a gyanú, hogy inkább a gyárkapun kigördült járművekről lehet szó, ugyanis szerte a világban autók tízezreit "raktározzák" a szabad ég alatt.

Sok szabadidővel rendelkező virtuális világvándorok fedezték fel különböző légi- és űrfelvételeket tanulmányozva, hogy a világ számos pontján, kikötőkben, repülőtereken, egyéb nagy területű, szilárd burkolatú területeken autók ezrei parkolnak. Közelebbről megfigyelve a képeket jól látható, hogy gyári "csomagolásban" levő, szállításra kész, vadonatúj, nullkilométeres...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés