Előfizetői tartalom

Nagyon szomorú a helyzet - Rengetegen halnak meg a magyar utakon

Portfolio
Az Eurostat legfrissebb adatai szerint kevesebben haltak meg az Európai Unió útjain közúti közlekedési balesetben tavaly, mint egy évvel korábban. Kiderült az is, hogy az EU-ban évente egymillió emberből ötvenen vesztették el az életüket az utakon. Magyarországon ez az érték sokkal magasabb volt, 2016-ban ugyanis 607 ember halt meg közúti balesetben.

Tavaly összesen 25 624 ember halt meg közúti balesetben az Európai Unió útjain, durván 500 emberrel kevesebb, mint egy évvel korábban. Ez egyben azt is jelentette, hogy a 25 éve tartó csökkenő trend folytatódott, 1991-ben ugyanis még közel 80 ezer ember vesztette életét közúti balesetekben a mai EU tagországainak útjain, vagyis mintegy 55 ezer emberrel több, mint 2016-ban. Összehasonlításképpen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés