Újabb hat hónapra meghosszabbította a KEG Közép-európai Gázterminál Nyrt. részvényeivel szemben alkalmazott szankciókat a BÉT, mivel a társaság továbbra sem tett eleget a korábbi határozatokban vele szemben már felrótt kötelezettségeinek - áll a BÉT legfrissebb közleményében.
Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

A BÉT többek között azt kéri a KEG-től, hogy rendezze a tőzsde felé fennálló tartozásait, és a jövőben feleljen meg a vonatkozó jogszabályokban és a tőzsdei szabályokban előírt kötelezettségeinek. Az eddig alkalmazott elkülönítés szankciót a céggel szemben január 19-től újabb hat hónapra meghosszabbítják.

Tavaly május elején jött ki az MNB közleménye arról, hogy a cég nem felelt meg a rendszeres tájékoztatási kötelezettségnek, miután nem rendelkezik (konszolidált) éves beszámolóval, ezért 8 millió forintra bírságolta.

2017.05.05 21:33 8 millió forintos bírságot szabott ki az MNB elmaradt beszámoló miatt
A KEG már jó ideje küzd a jogszabályi előírásoknak való megfeleléssel, 2016-ban hasonló okok miatt az MNB fel is függesztette a KEG részvényeivel való kereskedést:
2016.03.11 09:00 Felfüggesztette az MNB a KEG részvényeinek kereskedését
Update: A KEG-ről szóló tájékoztatást követően egy másik tőzsdei céggel szembeni szankciók meghosszabbításáról is döntött a BÉT, az Est Media Vagyonkezelő estében is további hat hónappal nyúlik meg a szankciós időszak. A SET Groupnál alkalmazott korábbi szankciót viszont visszavonja a BÉT, a cég részvényeit visszasorolják T kategóriába január 16-tól.