Előfizetői tartalom

Egységes adatbázis készülhet a hazai víziközművekről

Portfolio
Létrejött az egységes víziközmű-adatbázis törvényi háttere, miután az Országgyűlés kedden elfogadta azokat a törvénymódosításokat, amelyek megteremtik a jogi hátterét egy egységes víziközmű-adatbázis (IKVA) létrehozásának. A projekt célja, hogy a víziközmű-szolgáltatás területén keletkezett adatok egy integrált rendszerbe kerüljenek, és az ország összes településén naprakész információk álljanak rendelkezésre az engedélyezési, felügyeleti és ellenőrzési hatósági feladatokhoz.

A víziközmű-vagyon átláthatósága és integrált kezelése elengedhetetlen - mondta korábban Szabó Zsolt, az NFM államtitkára a törvény módosítását célzó törvényjavaslat általános vitájában, aki szerint a bevezetéssel ugyanakkor nincs mulasztásban az ország. Az államtitkár ismertette azt is, hogy a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal nyilvántartása szerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés