Előfizetői tartalom

Elfogyhat az olaj lendülete a csúcsdöntés után

Portfolio
Az idei év eddigi legnagyobb egynapos rallyját teljesítette kedden az olaj árfolyama, miután az OPEC találkozóján elhangzottak mellé a befektetők további, az olajpiac lassú kiegyensúlyozódására utaló hírekről értesülhettek. A tengerentúli nyersolajtartalék váratlanul nagy visszaesése és az amerikai kitermelésbővülés lassulására utaló jelek ellenére ugyanakkor egyelőre nem várható további jelentős drágulás.

Azt követően, hogy a WTI árfolyama közel 4,5 százalékkal emelkedett kedden, szerda reggel is az előző este elért közel nyolchetes csúcs közelében tartózkodik az árfolyam. Az előző napi menetelést követően szerda reggel néhány tized százalékos mínuszt mutatnak az árfolyamok, de az enyhe negatív korrekció ellenére továbbra is 48,50 dollár körül alakulnak a jegyzések....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés