Előfizetői tartalom

Versenyfutás a sógorokkal - Kinek fáj jobban az alacsony olajár?

Gayer Attila, CFA
Az olajárak esése a régiós olajcégek működési környezetét is alaposan átalakította, a Mol és az OMV is nagy összegű leírásokra kényszerült. Az alábbiakban több szempont alapján vizsgáltuk meg a két céget, arra a kérdésre keresve a választ, hogy melyik sérülékenyebb a tartósan alacsony olajárak mellett. Véleményünk szerint befektetői szempontból a két cég közül a Mol egyértelműen jobb választásnak tűnik.

OMV-Mol: ki, mennyire válságálló?Lassan a végéhez közeledik a tavalyi negyedik negyedéves vállalati jelentési szezon, mely a legnagyobb izgalmakat talán az olaj és gázipari cégeknél hozta, a világ minden részén jelentős leírásokkal szembesültek ezek a vállalatok a zuhanó olajárak miatt. A régiós olajcégek sem tudták függetleníteni magukat a kedvezőtlen folyamatoktól...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés