Előfizetői tartalom

Eszméletlen összegeket költünk hihetetlen fegyverekre - Íme a 10 legdrágább

Mit szólnál, ha megtudnád, hogy a kormány 1,2 millió forintot költ az adódból arra, hogy beszerezzen pár harci repülőt? A világ legdrágább fegyverprojektje ugyanis minden amerikai adófizetőnek ennyibe kerül, ez azonban csak csepp a tengerben. Bár mi emberek eleve rengeteget költünk fegyverkezésre, az Egyesült Államok minden más országot felülmúl: mind a tíz, valaha volt legdrágább (ismert) katonai projektet ők finanszírozták. Bemutatjuk a világ 10 legdrágább fegyverrendszerét és azt is, melyik tőzsdén kereskedett cégek tudták learatni a szaftos fejlesztési programok babérjait.

10.-8.. 10. Trident rakétaprogram - kb. 40-53 milliárd dollárFotó: US Air Force, Wikimedia CommonsAz UGM-96/133 Trident egy tengeralattjáróról indítható ballisztikus rakétatípus, ami önállóan célra irányítható termonukleáris robbanófejekkel (MIRV) van felszerelve. A Lockheed Missiles and Space Corporation (a Lockheed egyik leányvállalata) fejlesztette ki a mérhetetlen pusztításra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés