Az erősödő geopolitikai feszültségek nyomán csütörtökön is folytatódott az esés az európai tőzsdéken, míg a magyar piac délelőtt folyamán egyenesesen szárnyalni kezdett, ami főként a Mol papírjainak köszönhető. Délután a pesszimista nemzetközi befektetői hangulat már a magyar tőzsdét is elérte, azonban még így is mind a régióban, mind a nyugat-európai tőzsdék között felülteljesítőként 0,7 százalékos pluszban zárta a napot.
Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Bezárt a BÉT 2017.08.10 17:15

A BUX a nap végéig megtartotta előnyét, végül a magyar tőzsde 0,7 százalékos pluszban zárta a napot, ami a blue chipek közül a Magyar Telekom 1,7, a Mol 1, az OTP 0,4 és a Richter 0,3 százalékos emelkedésének köszönhető.

Éves csúcs közelében az arany, menekülnek a befektetők 2017.08.10 16:33

Az esések a geopolitikai feszültséggel magyarázhatók, egyre inkább elmérgesedik a verbális vita az Egyesült Államok és Észak-Korea között. Ennek eredményeképpen a befektetők elkezdték realizálni az utóbbi időszakban felhalmozódott profitot és egyre inkább a menekülőtermékek felé fordulnak. Az arany árfolyama közeledik idei csúcsához, jelenleg 1285 dollár az arany unciánkénti ára, az idei csúcs 1296 dollár volt. A vezető devizák között a japán jen délután nagyot erősödött a dollárral és a fonttal szemben is közel fél százalékot, ami a menekülődeviza-szerepnek tudható be.

Amerikában is ütik a tőzsdéken a befektetők 2017.08.10 15:46

Amerikában sem kímélik a tőzsdéket a befektetők, a Dow 0,5 százalékot, az S&P 500 0,6 százalékot, míg a Nasdaq 0,8 százalékot esett. Az esések a geopolitikai feszültséggel magyarázhatók, egyre inkább elmérgesedik a verbális vita az Egyesült Államok és Észak-Korea között.

Esnek a tőzsdék 2017.08.10 13:31

A nap második felében sincs túl nagy változás a tőzsdéken, a vezető nyugat-európai indexek a brit FTSE 100-al az élen tovább esnek, míg a BUX a legjobban teljesítő tőzsde egész Európában.

Kilőtt a BUX 2017.08.10 10:11

A jellemzően negatív általános befektetői hangulat mellett is a BUX szárnyalásba kezdett, ami főként a Mol 1,1, a Richter 0,9, és az OTP 0,5 százalékos erősödésének köszönhető. Egyébként a mai emelkedéssel a Mol papírjai az elmúlt két hét során közel 10 százalékkal kerültek feljebb. Az elmúlt napok emelkedése egyébként főként annak köszönhető, hogy a vártnál jóval jobb negyedéves számokat közölt gyorsjelentésében az olajipari társaság.

Sokkal többet ér a Waberer's a Berenberg szerint 2017.08.10 09:22

Évek óta nem volt példa arra, hogy egy komoly üzleti modellel rendelkező vállalat vigye részvényeit a magyar tőzsdére, mind az intézményi, mind a magánbefektetők ki voltak éhezve egy jó sztorira. A Waberer's részvényeinek tőzsdei kibocsátása július 6-án megtörtént, azonban azóta esik a részvények árfolyama. A kibocsátás után alig több, mint egy hónappal megérkezett az első célár a német Berenberg banktól, 6990 forint.

tovább a cikkhez...

Kezd magához térni Európa 2017.08.10 09:18

A nyitás utáni percekben némileg mérséklődött a hangulat, a DAX és a CAC 40 is az előző napi záróértéke közelébe húzódott vissza. A régiós tőzsdék közül az osztrák, a lengyel és a cseh tőzsde továbbra is esik, míg a magyar tőzsde már a pozitív tartományban mozog.

Folytatódik az esés a tőzsdéken 2017.08.10 09:02

Folytatódik az esés az európai tőzsdéken, a DAX 0,2 százalékot, a francia CAC 40 0,3 százalékot, míg a brit FTSE 100 0,8 százalékot esett. A magyar piac némileg felülteljesítőként "mindössze" 0,1 százalékot esett, ami a blue chipek közül a Richter és a Magyar Telekom 0,2 százalékos erősödésének tudható be.

Háború miatt aggódnak a tőzsdei befektetők 2017.08.10 07:45

Az Egyesült Államok és Észak-Korea közötti feszültségek nem enyhülnek, az észak-koreai állami hírügynökség szerint már augusztus közepéig elkészül a Guam amerikai külbirtok elleni rakétatámadás terve. Az erősödő geopolitikai fesztültségekre meginogtak a világ tőzsdéi, az esés ma reggel is folyatódott az ázsiai részvénypiacokon: a hongkongi index több mint 1 százalékot esett, a kínai Shanghai Composite 0,7 százalékot vesztett értékéből, a dél-koreai Kospi pedig fél százalékkal került lejjebb.

A hangulaton az sem javított, hogy egy vártnál gyengébb japán makroadat látott napvilágot: júniusban 1,9 százalékkal csökkentek az ipari épek megrendelései az előző év azonos időszakához képest, miközben a Reuters konszenzusa szerint az elemzők 3,7 százalékos növekedésre számítottak.

A háborús kockázatok erősödésének nyertesei a menedéktermékeknek számító eszközök, mint a svájci frank, vagy a japán jen. A tegnap több mint 1 százalékot erősödő arany viszont kissé esett a ma reggeli kereskedésben.

Az európai tőzsdéken vegyes elmozdulásokkal indulhat a nap a határidős indexek jelen állása alapján, a DAX futures 4 pontos esést, a CAC-40 viszont minimális emelkedést jelez előre a nyitásra.

Ma nem lesznek érkeznek piacmozgató makrogazdaság adatok sem Európából, sem az Egyesült Államokból, de lesz még néhány fontos vállalati gyorsjelentés, például a Thyssenkrupp és a Glencore is közzéteszi negyedéves számait.

Háború miatt aggódnak a tőzsdei befektetők