Eltelt az évből kilenc hónap, és ahogy ilyenkor lenni szokott, megtörténnek a szokásos negyedéves értékelések minden iparágban, megtudtuk melyik cég, hány autót értékesített, és azt is, hogy a befektetési alapok milyen negyedéves, éves hozamokat értek el.
Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Utóbbiak között több is akad, ahol éves szinten akár 10%-ot is meghaladó hozamot tudott felmutatni a származtatott alap menedzsere. A kockázatmentes, egy éves állampapírhozamokhoz mérve ez kiváló teljesítmény, ám ha megnézzük, hogy az utolsó 12 hónapban mekkorát emelkedtek a főbb tőzsdeindexek, vagy akár a BUX index, akkor már egyből halkabb tónusra vált éljenzésünk. Az S&P500 16%-os emelkedést tudott ezen idő alatt felmutatni, míg a német DAX és a BUX 30% feletti erősödést produkált.

Statisztikák azt mutatják, hogy hosszú távon az alapkezelők döntő többsége nem képes megverni a piacot, ám munkájukért cserébe évente minimum 1%-os alapkezelői díjat számolnak fel, tehát a piactól elmaradó eredményüket tovább rontja egy jelentős díjköltség. Ezzel szemben a passzívan kezelt indexkövető alapok éves költsége mindösszesen 0,14%-0,4% között van, míg működésből adódóan a piaci hozamokat rendre hozzák. A számok tehát azt jelzik, hogy az index alapba fektető hosszabb távon, kevesebbért többet kap.

Soron következő webináriumunkon az indexekbe való befektetés lesz a terítéken. Megismersz egy olyan módszert, mellyel képes leszel saját, hosszú távú megtakarításaid útját egyengetni.

Időpont: 2017. október 12. 17:30
Helyszín: Az internet
További információ, és jelentkezés az előadásra

A cikk saját szolgáltatás népszerűsítését szolgálja.