Előfizetői tartalom

Politikai háború alakult ki az EU energiaszabályozása körül

Portfolio
Az Európai Parlament az előző héten véglegesítette a kulcsfontosságú energiahatékonysági direktíva szövegét, amelyről november 28-án történhet meg a végső szavazás a parlamentben. A főbb politikai csoportok belüli és közötti politikai csatározások miatt azonban a végkimenetel egyáltalán nem egyértelmű. A két nagy politikai tábor, a szocialisták és a konzervatívok álláspontjai között áthidalhatatlannak tűnik az ellentét.

Az Európai Parlament tagjai az elmúlt napokban benyújtották az uniós energiahatékonysági direktíva közelgő szavazása előtti utolsó kompromisszumos módosításaikat. Ennek az a jelentősége, hogy a szavazás eredménye fogja várhatóan az alapját képezni a parlament közös pozíciójának, mielőtt a háromoldalú tárgyalások megkezdődnek az Európai Bizottsággal és az Európai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés