Előfizetői tartalom

Váratlan első helyezést ért el Magyarország

Portfolio
Franciaország vezeti az Economist Intelligence Unit 2017-es élelmiszer fenntarthatósági listáját, a 34 vizsgált ország között Magyarország is az első negyedbe került az élelmiszer-fogyasztás takarékosságát, az ételhulladékokat, a mezőgazdaság fenntarthatóságát, valamint az élelmezési kihívásokat figyelembe véve. Ami azonban igazán meglepő, az az, hogy a társadalom fizikai aktivitását jelző indikátor alapján a vizsgált országok között Magyarország szerepelt a legjobban.

Az úgynevezett élelmiszer fenntarthatósági index (FSI) alapján összeállított listát Franciaország vezeti Japán és Németország előtt, de Magyarország a maga 9. helyezésével szintén a legjobbak között található. Ezzel olyan országokat előzünk meg, mint az Egyesült Királyság, Kanada, Ausztrália vagy az Amerikai Egyesült Államok. A nagyobb ábráért klikk a képre! Az...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés