Előfizetői tartalom

Forrong Tunézia - Kísérteties a hasonlóság 2010-hez

Portfolio
Azonnali hatállyal elrendelte Tunézia olaj- és gázmezőinek, valamint foszfátkitermelő üzemeinek katonai védelmét Beji Caid Essebsi elnök szerdán, miután az ország déli régiójában tüntetések törtek ki. Az OMV mintegy 700 alkalmazottját vonta ki az érintett déli területekről, de más kitermelők is felfüggesztették tevékenységüket a lezárt gázmezőkön.

Tunézia történelmében először fordult elő, hogy a hadsereg az ország gazdasága szempontjából létfontosságú ipari üzemek védelmében vonult fel. Az intézkedés érthető annak tükrében, hogy a tüntetések és sztrájkok ez elmúlt években dollármilliárdos nagyságrendű kárt okoztak az ország gazdaságának. A Metaloui régióba, az ország foszfáttermelésének központjába...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés