Előfizetői tartalom

Gigabírságot kapott a Google!

Portfolio
A vártnál jóval nagyobb, 2,4 milliárd eurós bírságot szabott ki az Európai Unió a Google-re, a gigantikus bírságot azért szabta ki Brüsszel, mert a keresőcég előnyben részesítette a találatok között a saját webáruházát. A vállalatnak 90 napon belül fel kell hagynia a jogsértő magatartással, máskülönben kényszerítő bírságot kell fizetnie, amely elérheti a Google anyavállalata, az Alphabet átlagos napi globális forgalmának 5 százalékát.

A Google-re kiszabott 2,4 milliárd eurós bírság messze a legnagyobb, amit eddig az EU versenyjogi hatósága kiszabott, a korábbi rekorder az Intel volt, az amerikai chipgyártó 1,06 milliárd eurós bírságot kapott 2009-ben. A vizsgálatok 7 évig tartottak, miután több versenytárs, így a Yelp, a TripAdvisor, a Foundem, a News Corp és érdekvédelmi lobbiszervezetek, például a FairSearch...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés