Előfizetői tartalom

Igaz történet arról, hová tűnt a McDonald's alapítóinak mesés vagyona

Hihetetlen, de nem McDonaldnak hívták azt az embert, aki a világ egyik legnagyobb gyorsétteremláncát felépítette. Dick és Mac McDonald érdemét nem lehet elvitatni, nekik köszönhetjük a futószalagon gyártott hamburgereket és a pár perces kiszolgálást. A McDonald's-birodalom felvirágoztatása mégsem a testvérpárhoz, hanem egy Ray Kroc nevű úriemberhez fűződik. Az üzletember története Hollywoodot is megihlette, csütörtökön mutatják be a hazai mozikban "Az alapító" című filmet.

Spoilerveszély: a cikk és a történetet feldolgozó film között átfedések lehetnek. Naponta 68 millió embert szolgálnak ki a McDonald's éttermeiben világszerte, nehéz elképzelni, hogy az egész történet egy kaliforniai kisváros családi hamburgerezőjéből indult. Richard McDonald és testvére, Maurice még nem tudhatták, hogy több milliárd ember étkezési szokására lesznek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés