Előfizetői tartalom

Így húzták le az autógyártók vásárlóikat - Rendszeresen!

Kínában az elmúlt években elképesztő manővert hajtottak végre a világ vezető autógyártói: nem elégedtek meg az autópiaci fellendülésnek köszönhető dinamikus keresletbővüléssel, extraprofitot is zsebre vágtak. A játék egyszerű volt, szemrebbenés nélkül kínálták modelljeiket sokszor az európai áruk többszöröséért. Aztán folyamatosan megkopasztották őket a magasan rögzített alkatrészáraikkal a márkaszervizeikben. Ebből lett elege a kínai felügyeletnek, aki átfogó vizsgálati sorozatot indított és keményen szankcionálta a bűnösöket. Az ügy pedig már most túlmutat azon, hogy az autóipar árbevételéhez képest elenyésző összegű bírságok születtek. A cégek által rohamtempóban végrehajtott árcsökkentések egészen biztosan profitkiesést eredményeznek majd, arról nem is beszélve, hogy Kína az akciósorozatával precedenst teremtett, amit már más országok is másolnak.

Csúnyán lehúzták a kínaiakat A világ vezető autógyártói nem elégedtek meg a kínai autópiac dinamikus növekedésével, az elképesztő keresletet látva vérszemet kaptak és úgy érezték, büntetlenül kínálhatják több modelljüket az amerikai vagy éppen az európai listaáruk többszöröséért. Ráadásul ügyfeleikről újabb és újabb bőrt húztak le úgy, hogy magasan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés