Előfizetői tartalom

Illegális diákmunkások szerelik össze az új iPhone-t

Portfolio
Alig pár hete került a boltokba az iPhone X, máris durva dolgokat hallani az Apple új szupertelefonjának háza tájáról: a hírek szerint a vállalat egyik legfőbb beszállítója, a kínai Foxconn napi 11 órában "gyakornokként" foglalkoztatott diákokat egy összeszerelőüzemben, ami azonban illegálisnak számít a kínai jogszabályok szerint.

A kínai Csengcsou városából hat diák számolt be a Wall Street Journal-nak arról, hogy az Apple egyik legnagyobb beszállítója, a Foxconn napi 11 órában "gyakornokként" foglalkoztatta őket, ami viszont illegális a kínai jogszabályok szerint. A 6 diák egyébként annak a 3000 fős 17 és 19 év közötti csoportnak voltak a tagjai, akiket az iskola hivatalosan egy 3 hónapos "gyakornoki"...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés