Előfizetői tartalom

Komoly átalakulás előszobájában a BIF

Portfolio
A Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. (BIF) közgyűlése augusztus 15-én döntött, arról, hogy szabályozott ingatlanbefektetési társasággá (SZIT) alakul. Ma újabb lépést tett efelé a társaság, a NAV a BIF-et szabályozott ingatlanbefektetési elővállalkozásként nyilvántartásba vette, ez gyakorlatilag a SZIT előszobája.

Módosult a jogszabály, nálunk is jöhetnek a SZIT-ekA szabályozott ingatlanbefektetési társaságokról szóló törvényt 2011-ben hirdették ki, a Nyugat-Európában népszerű cégforma (Real Estate Investment Trust, REIT) bevezetésével az volt a cél, hogy tőke áramoljon az ingatlanszektorba, ezt a célt pedig különböző adóelőnyökkel érte volna el a szabályozó. A 2011-es, eredeti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés