Előfizetői tartalom

Ismerd meg az embert, aki a semmiből lett milliomos, mégis eladakozta vagyonát

Portfolio
Warren Buffett, a milliárdos befektető egyik legközismertebb stratégiája a "buy-and-hold", vagyis hogy jó fundamentumokkal rendelkező cégek részvényeit vásárolja meg és sokáig tartja őket. Ez a befektetési stratégia nem csak őt tette gazdaggá, de például a chicagói Russ Gremelt is, aki 1000 dollár értékben vásárolt Walgreens-részvényeket és végül 2 millió dolláros vagyonra tett szert belőle. Persze ehhez nem 1-2 év kellett.

Warren Buffett befektetési stratégiájától nem idegen, hogy 10-20-30 évig tartson részvényeket. Kiválogatja a fundamentálisan erős, stabil vállalatokat és sokáig tartja őket. Tipikusan biztosítótársaságokat szereti, de híres befektetései közé tartozik például a Coca-Cola is. Ezt a témát dolgozta fel Osztalékból szabadon című könyvében Sólyomi Dávid is, amely elérhető...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés