Előfizetői tartalom

A fél világ csodájára jár a pesti e-jegyrendszernek

A BKK olyan elektronikus jegyrendszer bevezetésére készül, amely még nemzetközi összehasonlításban is nagy dobásnak számít. Az érintésmentes kártyás fizetés lehetősége a tömegközlekedésben már sok országban és fővárosban elérhető, azonban szerver alapú megoldás csak Londonban működik egyelőre. Ennek a legfőbb újdonsága, hogy bankkártyákkal is lehet majd utazni. A tervezett szupermodern rendszer ráadásul olcsóbb, de legalábbis nem drágább, mint a kártyaalapú rendszerek, ugyanakkor rugalmasabb, nyitottabb. Utóbbi azt jelenti, hogy hosszú távon fejleszthető, és támogatja a különböző rendszerek közötti átjárhatóságot is.

szerver vs. kártya. Előzmények Már egy évtizeddel ezelőtt is több terv készült a BKV-nál arra, hogy megújítsák a tömegközlekedési jegyrendszert, az akkori elképzelések azonban nem valósultak meg. 2010 végéig a BKV korábbi vezetése abban gondolkodott, hogy a 90-es évek végén elterjedt kártyás rendszert vezet be, amely lényegében véve a kártyán tárolt adatokra épült....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés