Péntektől a Magyar Telekom kínálatában is elérhető a Digitális Jólét Alapcsomag, amely a korábbinál olcsóbb szolgáltatást kínálva célozza meg azokat, akik eddig nem rendelkeztek internet-hozzáféréssel.

Június elejétől pályázhatnak a szolgáltatók az állami tulajdonú "Digitális Jólét Alapcsomag" védjegy használatára. A hazai távközlési szolgáltatók közül elsőként június 28-án a UPC kínálatában vált elérhetővé az újabb internet-előfizetők bevonását célzó csomag. A Telenor augusztus elsején, hatodik cégként szerezte meg a program védjegyhasználatának jogát, a Magyar Telekom pedig most csatlakozott a sorba. A Telekom a Digitális jólét alapcsomag keretében két-két mobil- és vezetékes csomagot vezet be.

A program védjegyhasználatáról szóló megállapodás budapesti aláírásakor Deutsch Tamás, a programért felelős miniszterelnöki biztos elmondta: az internethasználatban a 16 és 74 éves kor közöttieknél egyetlen százalékkal vagyunk lemaradva a 79 százalékos uniós átlagtól; ez az utóbbi másfél év hat százalékos növekedésének eredménye. Ugyanakkor komoly feladatot jelent, hogy míg az EU-ban 14, addig Magyarországon 19 százalék azok aránya, akik még soha nem éltek a világháló nyújtotta lehetőségekkel.