Előfizetői tartalom

Az Amazon egy szempillantás alatt kifoszthatja a biztosítók kincseskamráját

Portfolio
Az Amazon, vagyis a világ egyik legnagyobb e-kereskedelmi óriása már eddig is eladott saját márkás biztosítási termékeket, iparági szakértők szerint azonban most nagy dobásra készülnek: az Európai Unión belül indítanak biztosítással és insurtechhel foglalkozó üzletágat. Hogy mi sül ki ebből, azt egyelőre csak találgatják.

Az Amazon biztosítási piacra lépéséről már eddig is szóltak találgatások, az egyik első lépésnek tekintették, hogy az Amazon digitális asszisztense, Alexa különböző biztosítók termékeinek összehasonlításában is segíti a felhasználókat - írja a Digital Journal. Ez persze még csak a biztosítási brókereknek, alkuszoknak jelentett rossz hírt, ők kaptak új versenytársat....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés