Előfizetői tartalom

Elkészült a digitális világtérkép - Nem fogunk elszállni a helyünktől

Portfolio
Még 20 év sem telt el azóta, hogy Larry Page és Sergei Brin bejegyezte a Google domaint, és csak 10 éve történt, hogy Steve Jobs felsétált a színpadra San Franciscóban, és bemutatta az első iPhone-t. Ma már több embernek van hozzáférése mobilhoz, mint WC-hez, és több mobilkapcsolat létezik, mint amennyi ember él a földön. A világ elképesztő mértékben digitalizálódik, de az egyes országok eltérő fejlődési pályát járnak be. Erről ad globális képet a Digital Evolution Index. Magyarország a felmérés elkészítésének pillanatában a még éppenhogy fejlett, de lassú ütemben digitalizálódó országok között volt.

A versenyképesség szempontjából egyáltalán nem mindegy, hogy egy ország milyen mélyen digitalizált gazdasággal és társadalommal rendelkezik, ezért is vizsgálta meg ezt 60 országra kiterjedően 2015-ben a Fletcher School, a Tufts University és a Mastercard. Az általuk számolt Digital Evolution Index 4 fő tényezőt és összesen 170 különböző indikátort vizsgál meg a digitalizáció...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés