Egy közvetve a CIA által pénzelt kémcég kutatása szerint Észak-Korea új üzletbe fogott: május közepén az állam elkezdett Bitcoint bányászni.

A kriptopénzekről is szó lesz a Portfolio Banking Technology konferencián. Ne maradjon le róla!Szokatlan helyről finanszírozza magát Észak-Korea: egy kutatás szerint május közepe óta az állam elkezdett Bitcoint bányászni. Ez többek között azért is fontos, mert a világgazdaságtól szankciókkal elszigetelt ország így titokban ellenőrizhetetlen, letilthatatlan bevételekre tehet szert, és titkos fizetéseket hajthat végre - írja a CNBC.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa hétfőn titkos szavazáson újabb szankciókat fogadott el Észak-Koreával szemben. Az új szankciócsomag betiltja a cseppfolyósított gáz importját, évi kétmillió hordóban maximalizálja a finomított olajból készült termékek behozatalát, és a jelenlegi szinten maximalizálja a nyersolaj bevitelét az országba. Emellett megtiltják az észak-koreai textilexportot is.

Az Egyesült Államok ennél szélesebb körű és keményebb büntető intézkedéseket javasolt, de Oroszország és Kína támogatásának megszerzéséhez engednie kellett.