Előfizetői tartalom

Ezzel a magyar appal a bankok is beszállhatnak a közösségi hitelezésbe

Portfolio
Egy magyar startup izgalmas appot fejlesztett, amely a banki hitelezést a közösségi hitelezéssel (crowdfundinggal) ötvözi. Az ügyfél egy csúszkán adhatja meg annak az arányát, hogy mennyi hitelt szeretne és mennyi pénzt kalapozna össze egy közösségtől például egy utazásra vagy egy vállalkozás beindítására. Az alkalmazás ugyanakkor csak egy technológiai keret, az üzleti modell részleteit már a banknak kell mögé tenni.

2015-ben világszinten becslések szerint nagyjából 34 milliárd dolláros volt a crowdfunding piac mérete, közel akkora, mint az egész kockázati tőkepiac. Mivel egy újfajta finanszírozási formáról van szó, a bankok is aggódva figyelhetik a térnyerését. A Cellum erre válaszul fejlesztett ki egy appot, amely a banki hitelezést és a crowdfundingot egy platformra helyezi. A technológiai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés