Előfizetői tartalom

Kártyacsalós trollok tartják félelemben a magyarokat

Portfolio
Ahogy a bankok lecserélik a kártyaportfóliókat, egyre több az érintéses bankkártya a magyarok zsebében, és már a kisebb boltokban is rendre feltűnnek az érintéses kártyaelfogadó terminálok. Ezzel párhuzamosan azonban a félelem is felerősödött, ha kamuképekkel trollkodó facebookos likevadász oldalak az érintéses technológiát támadják. A számok és tapasztalat viszont igazolják, hogy ezek a félelmek alaptalanok.

Az MNB már 4 éve vezet statisztikát arról, hogy az érintéses (NFC) technológia mennyire terjedt el Magyarországon a bankkártyás fizetéseknél, akkor azonban még viszonylag fejletlen volt az elfogadói infrastruktúra, és alig voltak ilyen bankkártyák forgalomban. Mostanra azonban már a bankkártyák és a POS-terminálok jó kétharmada alkalmas az érintéses fizetésre, így sokkal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés