Előfizetői tartalom

Két fontos változásnak örülhetsz hamarosan a bankkártyáknál

Portfolio
Közeledünk az uniós átlaghoz az elektronikus fizetésekben, de még mindig bőven van tere a javulásnak. Mégis vannak olyan területek, amelyekben élen járunk. Közeleg az új pénzforgalmi irányelv (PSD2), ezzel kapcsolatban az MNB azt üzeni a bankoknak, hogy ne ringassák magukat abba a hitbe, hogy a fintech cégek nem jönnek ide, mert már itt vannak. A bankkártyás ügyfelek várhatóan két fontos változásnak is örülhetnek majd, melyeket az új irányelv részletszabályaiban határoznak meg. Az MNB mindezen túl a blockchain technológiával és a bankok kibervédelmével is kiemelten foglalkozott idei Pénzforgalmi Jelentésében, melyet egy ma tartott rendezvényen mutattak be.

Közelítünk az uniós átlaghoz az elektronikus fizetésekben, de volna még hova fejlődni: Az átutalások összegének GDP-hez viszonyított mutatójában már közel járunk az uniós átlaghoz: a magyar GDP 16,2-szer fordult meg az átutalási rendszerekben, az uniós átlag 17,6 volt 2015-ben ebben a mutatóban. Az éves lakossági fogyasztáshoz mért elektronikus fizetések terén sokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés