Előfizetői tartalom

Megtudtuk, mitől lesz drágább a budapesti e-jegyrendszer

Drágább lesz a budapesti e-jegyrendszer, most 3,16 milliárd forinttal többet fizet ki a főváros a kivitelezőnek a rendszer kiépítésére. Ugyanakkor módosítanak az üzemeltetési szerződésen is, amivel nagyságrendileg 2 milliárd forintnyi megtakarítást érnek el 2023-ig. Így végül összességében 2 százalékkal nő a projekt teljes költsége.

Jövőre várható az elektronikus jegyrendszer fokozatos elindítása Budapesten. Az utazási egyenleget a BKK központi rendszere tartja majd nyilván, a szolgáltatás ellenértékét a kártyához tartozó számláról fogják levonni - írtuk február elején. Már 2003-ban is a jegyrendszer reformját tervezték, majd 2013-ban Vitézy Dávid vezetésével vetette bele magát a BKK egy új...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés