Előfizetői tartalom

Robotok veszik el a munkánkat, és senki nem lesz rákos

Portfolio
Az emberiség a következő 20 évben akkora fejlődésen esik át, mint amekkorán az elmúlt 300 évben átment, a technológia fejlődése ugyanis már nem lineáris, hanem exponenciális. Gerd Leonhard a Futures Agency jövőkutatója az IVSZ és az MTA közös rendezésű konferenciáján az emberiség és a technológia kapcsolatáról és jövőjéről beszélt.

Önvezető autók, mesterséges intelligencia, mérnöki genetika, virtuális valóság. Ami korábban elképzelhetetlen, science fiction volt, az most valóság. A gyermekeink nagy része nem is fog készpénzt használni a digitális pénz megjelenése miatt. A technológia ugyanis ma már nem lineárisan, hanem exponenciálisan fejlődik. A robotok elveszik a munkánkat, ehhez ne legyen kétsége...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés