Előfizetői tartalom

Totálisan átalakulnak a bankok, de mi hajtja az innovációt?

Portfolio
Olyan időket élünk, amikor a digitalizáció minden iparágat áthat, és ez a folyamat ma már jóval túlmutat azon, hogy a fióki értékesítést alternatív csatornára tereljük, vagy kiiktassuk a hibákat a folyamatokból. Az sem túl gyakori, hogy az innovációs folyamatokat a jogszabályok hajtják, de ma mégis ez a helyzet: a PSD2 uniós irányelv a bankokat kinyitja, az MNB pedig az azonnali átutalási rendszer bevezetésével sarkallja innovációra a bankokat. A T-Systems ma konferenciánkon bejelentette, hogy a T-Systems nemrégiben stratégiai partnerségre lépett az ICON Solutions nevű céggel, amely rendelkezik egy azonnali fizetési rendszer megoldással.

Az ügyfélelvárások nagyot változtak, és nem csak az y és a z generációnál, hanem az x generációra is igaz ez, hiszen a bankok bevétele most főleg tőlük származik. Már ez a generáció is elvárja, hogy szinte mindent el tudjon intézni online - kezdte előadását Pénzügyi IT konferenciánkon Csanak Gabriella, a T-Systems Pénzintézetek üzletágának szenior üzleti tanácsadója....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés