Lemond Jeff Jones, az Uber elnöke, alig több, mint fél évig töltötte be a posztot - tudta meg a BBC. Jeff Jones távozása váratlanul érte a céget.

Az Uber új operatív igazgatót (COO) választ, az eddigi elnök, Jeff Jones pedig nem volt a jelöltek között - a BBC egyik forrása szerint ezért mondhatott le az Uber elnöke. A Recode tech-oldal viszont úgy tudja, hogy az elnököt a cég szexizmussal és szexuális erőszakkal kapcsolatos problémái aggasztották.

Az Uber hivatalosan megköszönte Jeff Jonesnak a cégnél eltöltött fél évet, és sok sikert kívánt neki. A BBC viszont úgy tudja, hogy a felsővezetést sokként érte az elnök lemondása, többen is csalódottak és amatőr lépésnek tartják, hogy Jones nem tájékoztatta őket a tervéről.

A világ legértékesebb - a legutóbbi értékelése során 68 milliárd dollárra taksált - startup cége masszívan veszteséges, mivel rengeteget költenek növekedésre. 2016-ot 2,8 milliárd dolláros veszteséggel zárhatta az EBITDA-szintjén, ami 25 százalékkal nagyobb veszteség, mint egy évvel korábban.

(BBC)