FONTOS Letarolta Magyarországot a Temu, és nincs ki megállítsa
 
Előfizetői tartalom

Japánban már könyörögnek a fiataloknak, hogy vegyenek részvényeket

Portfolio
A japán társadalom lassú, folyamatos elöregedése sokakat komolyan aggaszt. Csakugyan riasztó lehet látni, hogy 5 év alatt több, mint 1 millió emberrel csökkent Japán lakossága, és ez a tendencia pedig folytatódik. Ez pedig a japán jegybanknak is komoly feltörést okoz, ugyanis a társadalom elöregedése egyre nagyobb terhet jelent az ország számára.

Az elmúlt 20 évben meglehetősen egy irányú volt a Nikkei 225 mozgása, így nem meglepő, hogy Japánban az emberek tartanak attól, hogy a részvénypiacokba fektessenek, hiszen sokuk megtakarításának nagy része teljesen eltörlődött az elmúlt években.Az általános félelem pedig a fiatalabb generációra is átragadt, egy felmérés alapján mindössze elhanyagolható részük részük...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés