Előfizetői tartalom

Jól indul a szezon: meglepetés az Alcoától

Portfolio
Kellemes meglepetést okozott az Alcoa ma, az amerikai tőzsdék zárását követően közzétett második negyedéves gyorsjelentésével. Az alumíniumgyártó cég mind a bevételek, mind az egy részvényre jutó eredmény szintjén felülteljesítette a várakozásokat. Az árfolyam 2,5%-os pluszba ugrott a zárás utáni kereskedésben. A gyorsjelentés főbb pontjai: A várt csökkenés helyett stagnált az Alcoa bevétele a második negyedévben az előző év azonos időszakához képest. A nettó eredmény szintjén jelentős javulásról számolt be a cég. Az alumíniumárak egyéves csúcsra emelkedtek, viszont a felhalmozódott készletek miatt a hosszú távú kilátások nem kedvezőek. Az Alcoa a nagyobb hozzáadott értékű késztermék-gyártásra helyezi a fókuszt a hagyományos alumínium-kohászat helyett. A menedzsment megerősítette, hogy 7%-os növekedést vár idén a globális alumínium-kereslete.

Jól indult a jelentési szezon Megnyitotta nem hivatalosan az Alcoa a második negyedéves jelentési szezont az Egyesült Államokban ma, amikor a piacok zárását követően közzétette számait. Az alumíniumgyártó cég kellemes meglepetéssel szolgált. Bevétele a várt csökkenés helyett stagnált az előző év azonos időszakához viszonyítva. Egy részvényre jutó eredménye pedig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés