Új, a korábbiaknál gyorsabb InterCity kocsikat vásárol a MÁV, melyek 2019-ben jelenhetnek meg a belföldi közlekedésben - értesült a Magyar Hírlap.

Megkezdődött az új vasúti kocsik sorozatgyártása a MÁV-Start szolnoki üzemében, összesen húsz, saját fejlesztésű és nemzetközi forgalomban is alkalmazható IC+ kocsit építenek. Az első két vasúti jármű jövő tavaszra készülhet el.

Első körben biciklik és kerekes székek szállítására is alkalmas kocsikat, utána másodosztályú, termes járműveket gyártanak, majd az első osztályú kocsik következnek. A belföldi használatra szánt IC+ kocsikat 2018-2020 között építik meg, a járművek egy része már 2019-ben forgalomba állhat.

A Magyar Hírlap kitér arra: a nemzetközi és a belföldi forgalomra készülő kocsik között leginkább a forgóvázak, azaz a futóművek esetében van eltérés, előbbi járművek ugyanis óránként kétszáz kilométeres sebességre alkalmasak, utóbbiak "csak" százhatvanra. A tervek szerint a húsz nemzetközi kocsi mellett száz új IC+ épül a belföldi forgalom számára.

2017.10.03 14:25 Izgalmas fejlesztés jön a vonatokon
A címlapkép forrása: MTI Fotó/Bugány János