Előfizetői tartalom

Jóval több iPhone-t is el tudna adni az Apple (2.)

A harmadik negyedéve tart a bevételek esése az Apple-nél. Ez elsősorban az iPhone-értékesítések számlájára írható. Az új iPhone iránt erős a kereslet, viszont a gyártási kapacitások szűkösek, így hiány van a legújabb okostelefonból, ami visszaveti az értékesítéseket. De a kínai piac gyengélkedése sem segít. Tim Cook azonban fordulatot ígér, a negyedik negyedévben már ismét emelkedhet a bevétel, ami az elemzőket is meglepte. Az árfolyam mégis esett közel 3 százalékot a zárás utáni kereskedésben a negyedéves eredményekre. A gyorsjelentés főbb pontjai: 45,5 millió darab iPhone-t adott el a harmadik negyedévben az Apple, ami 5 százalékos csökkenést jelent év/év alapon az Apple a gyártási kapacitások szűkösségére panaszkodik a kínai piac gyengélkedése sem segít, a negyedévben 30 százalékkal zuhantak a régióból érkező bevételek a bevételek a harmadik negyedéve folyamatosan esnek (év/év alapon), de a negyedik negyedévre már ismét növekedést vár a menedzsment az eladott iPhone-ok átlagára csökkent, ami rontotta a profitabilitást a működési eredmény szintjén közel 20 százalékos visszaesésről számolt be az Apple a negyedéves egy részvényre jutó eredmény minimálisan, 2 centtel felülmúlta az elemzői konszenzust 237 milliárd dollárra rúg a készpénzállomány, a nettó készpénzállomány pedig 158 milliárd dollár.

Kevesebb iPhone-t adott el az AppleSzeptemberben mutatta be a legújabb okostelefonját az Apple. Az iPhone 7 és az iPhone 7 Plus értékesítései szeptember közepén kezdődtek meg, így a negyedévet még kevésé tudták megdobni az új okostelefonok, ráadásul gyorsan el is fogytak a készletek, a nagyobbik iPhone-re például heteket kell várni. A gyártási kapacitások szűkösek, de...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés