Előfizetői tartalom

Kiderült, mikor jön el a napenergia ideje a kormány szerint

Portfolio
Sokan felkapták a fejüket, amikor Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter egy, a Paks 2 projekt témájában tartott sajtótájékoztatón néhány héttel ezelőtt úgy fogalmazott: a kormány célja, hogy az atomerőmű biztosítsa a jövőben is a hazai villamosenergia-felhasználás 50 százalékát, a fennmaradó részt pedig megújuló forrásokból, elsősorban napenergiából fedeznék. Mivel ez a mondat jelentős, a kormányzati energiapolitikában szép csendben bekövetkezett változásra utal, utánajártunk, miről is van szó tulajdonképpen. Kiderült: a kormány valóban változásokat tervez a napenergia felhasználásának támogatása érdekében, de az új programokra még várni kell.

Kiderült, mikor jön el a kormány szerint a napenergia idejeA napenergia jelenleg nem tartozik a magyar energiapolitika kedvencei közé, ez nem csak a rendkívül szerény termelési adatokból, a támogatási-szabályozási bizonytalanságokból és nehézségekből, de a 2030-ig szóló hivatalos kormányzati Nemzeti Energiastratégiából is kiderül. A 2012-ben elfogadott dokumentum úgy számol...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés