Tegnap még emelkedtek a tőzsdék Amerikában, azonban ma már némi megtorpanás látszódott a tőzsdéken, a vezető részvényindexek nem tudtak érdemben elmozdulni az előző napi záróértéküktől.
Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Nem volt egyértelmű irány 2017.09.13 17:09

A nap végére sem alakult ki egyértelmű irány a tőzsdéken, a DAX 0,2 százalékos pluszban, míg a brit FTSE 100 0,1 százalékos mínuszban zárta a napot.A BUX némileg felülteljesítőként 0,1 százalékos pluszban zárt, ami a blue chipek közül főként a Mol 0,7 százalékos erősödésének volt betudható. A többi nagypapír közül az OTP 0,1 százalékot, a Richter 0,3 százalékot, míg a Magyar Telekom papírjai 0,4 százalékot estek.

Tovább esik az Apple 2017.09.13 16:00

Amerikában is hasonlóan eseménytelenül indult a nap, mint az európai tőzsdéken, azonban az egyedi részvények között már látni izgalmakat: a tegnapi iPhone bemutatót úgy néz ki összeségében negatívan értékelték a befektetők, ugyanis a tegnapi közel fél százalékos esés után ma is már 1,1 százalékos mínuszban állnak a papírok.

Kilőttek a kispapírok 2017.09.13 12:18

Amíg a blue chipeknél nem látni nagyobb elmozdulást, addig a kispapírok kilőttek, az Appeninn 8 százalékot, a Konzum 3 százalékot, míg az Opus papírjai 2 százalékot emelkedtek.

Az emberiség elleni bűntett a Bitcoin, avagy így kell profin ledumálni az árfolyamot 2017.09.13 11:57

Rendesen püfölik az elmúlt napokban a Bitcoint, múlt héten a kínai para miatt szakadt be az árfolyam, tegnap pedig a JP Morgan vezérigazgatója, Jamie Dimon rúgott bele a szuperpénzbe.

tovább a cikkhez...

Robbantani készül a magyar Erste Bank 2017.09.13 10:34

A fogyasztási hitelezésben, a brókercég beolvasztásával létrejövő új pénz-, tőkepiaci és vagyonkezelési divízióban, a mikrovállalati szegmensben és a digitalizációban tör előre a leginkább az Erste Bank retail üzletága - hangzott el a társaság mai sajtóeseményén.

tovább a cikkhez...

Nincs egyértelmű irány 2017.09.13 10:31

Továbbra sem tudunk semmi érdemlegesről beszámolni a tőzsdéken, index-szinten gyakorlatilag semmi mozgást sem látni, de az egyedi részvények közötti sincsenek nagyobb elmozdulások.

Elárulta a Mercedes, mekkorát fog bukni az elektromos autózás miatt 2017.09.13 10:28

Angela Merkel a választási kampány hajrájában folyamatosan ostorozza a német autógyártókat

A nyomásgyakorlás szemmel láthatóan működik, de az autógyártókat sem kell félteni, a Daimler vezére feleződő profitmarzsról és megszűnő német munkahelyekről beszélt

A német luxusautó-gyártó volt az első az iparágban, amely elárulta, milyen hatással lesz a profitabilitására az elektromos autózás

tovább a cikkhez...

Esik a DAX 2017.09.13 09:01

Ahogy arra számítani lehetett eséssel indult a hét Nyugat-Európában, a DAX 0,2 százalékot, míg a francia CAC 40 0,1 százalékot esett. A magyar piacon egyelőre nem látni egyértelmű irányt, a BUX az előző napi záróértéke környékén oldalazik. A blue chipek közül az OTP 0,3 százalékot esett, míg a Mol 0,1, a Richter 0,3, a Magyar Telekom pedig 0,2 százalékot erősödött.

Megtorpantak a tőzsdék 2017.09.13 08:10

Mik az előjelek a tőzsdéken?

  • Tegnap Amerikában tovább emelkedtek a tőzsdék, az S&P 500 értéke például új csúcsra emelkedett. Nagy hír volt tegnap, hogy Tim Cook bemutatta az iPhone 8-at, és egy arcfelismerős, beágyazott valóságos, vezeték nélküli töltős iPhone X-et. A befeketők egyébként annyira nem voltak elragadtatva a bemutatótól, az Apple árfolyama 0,4 százalékot esett.

  • Nincs egyértelmű irány ma reggel az ázsiai tőzsdéken, a pénzügyi papírokkal az élen a Nikkei 0,4 százalékot emelkedett, míg a hongkongi Hang Seng 0,7 százalékot esett, a kínai Shanghai Composite pedig nem mutat érdemi elmozdulást.

  • Az elmúlt napok emelkedése utána ma már némileg megtorpanhatnak a tőzsdék, a határidős részvényindexek jelen állása alapján mérsékelt esésre számíthatunk a nyitás Nyugat-Európában.

  • A nyersanyagpiacon az olaj ára mérsékelten esik, annak ellenére, hogy az OPEC tegnap közzétette a legfrissebb havi jelentését, amelyben napi 50 ezer hordóval megemelték a keresletre vonatkozó előrejelzéseiket.

Mire figyeljünk?

Ami a makraoadatokat illeti, itthon az MNB teszi közzé az augusztusi statisztikai mérlegét, míg az EU-ból ipari, és foglalkoztatottsági adatok érkeznek.

Megtorpantak a tőzsdék