Tovább terjeszkedhet a BMW a világ legnagyobb autópiacán, Kínában, miután a legfrissebb hírek szerint vegyes vállalatot terveznek létrehozni a kínai Great Wall Motorral. A hírre a vállalat árfolyama több mint 15 százalékot emelkedett a kínai tőzsdén.
Kereskedés BMW-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

A Reuters forrásai alapján a német autógyártó a kínai Great Wall Motorral tervez tervez stratégiai megállapodást kötni, mely eredményeként Kína keleti részén, Changou városában építhetnek közösen egy összeszerelő üzemet. Arról egyelőre nem szóltak a hírek, hogy pontosan mely modelleket gyártanák az új gyárban. A BMW-nek egyébként már van egy vegyes vállalata Kínában, a Brilliance China Automotive nevű autóipari céggel.

Egyelőre a BMW és a Great Wall Motor sem kommentálta a híreket.

Számos külföldi autógyártó, így a Tesla, a Ford, a Daimler és a GM is bejelentette már, hogy elektromos autókat gyártanak majd Kínában, melyek iránt jelentősen megugrott a kereslet az ázsiai országban, ahol várhatóan 2025-re az eladott autók várhatóan ötöde lesz hibrid vagy teljesen elektromos.

A hírre a kínai cég árfolyama több mint 15 százalékot emelkedett, míg a BMW 0,7 százalékos mínuszban áll a reggeli kereskedésben.

Kínában terjeszkedne a BMW