Jó hangulatban indult a nap Európában, a vezető részvényindexek méréskelt emelkedéssel indították a napot. A nap második felében azonban fordult a kocka, lefordultak a tőzsdék, DAX például 0,1 százalékos, míg a BUX 0,3 százalékos mínuszban zárta a napot.
Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Bezárt a BÉT 2017.11.14 17:12

A nap végére lefordult a magyar tőzsde, a BUX végül 0,3 százalékos mínuszban zárta a napot, ami a blue chipek közül főként a Mol 1,2 százalékos gyengülésének volt betudható. A kispapírok között bezzeg folytatódott a rali, az Opis és az Appeninn 15 százalékot, míg a BIF 20 százalékot szárnyalt.

Őrület a Mészáros-részvényeknél - Hogyan tovább? 2017.11.14 13:36

A múlt hét elején elképesztő magasságba emelkedett a Mészáros Lőrinchez köthető tőzsdei cégek, az Opus, a Konzum és az Appeninn árfolyama, azóta azonban durva volatilitással fel-le (ma éppen meredeken fel) mozog az árfolyamuk. Megnéztük, milyen fontosabb szinteket érdemes figyelniük a befektetőknek.

tovább a cikkhez...

Kilőtt a Bif 2017.11.14 11:27

A kispapírok között folytatódik a rali, az OTT1 14,2 százalékot, a BIF 17,8 százalékot, az Opus 9,3 százalékot, az Appeninn pedig 5,7 százalékot emelkedett. A BIF-nél a sztori, hogy a SZIT előszobájába lépve SZIE-ként folytatja a vállalat. A SZIT egy külföldön meghonosodott cégforma, a REIT (Real Estate Investment Trust) leképezése, amely kedvező adózási feltételekkel biztosítja a részvényeseknek az ingatlanbefektetéseik hozamából való részesedést.

Meglepetés a Vodafone-tól 2017.11.14 10:12

A bevételek estek a profitabilitás viszont nőtt a Vodafone csoportnál

A menedzsment megemelte az idei várakozását, emiatt emelkedett közel 5 százalékot az árfolyam

tovább a cikkhez...

Záporoznak a gyorsjelentések, ezekből szemezgettünk 2017.11.14 09:17

Záporoznak a gyorsjelentések, most tette közzé számait többek között a Henkel, az Infineon, az RWE és a Raiffeisen, ezekből szemezgettünk.

tovább a cikkhez...

Másodszor villant a Waberer's 2017.11.14 09:15

A Budapesti Értéktőzsdén történt megjelenése óta második alkalommal tett közzé negyedéves beszámolót a Waberer's, amelyből kiderült, hogy a cég árbevétele nem csak a lengyel fuvarozási cég, a Link felvásárlásának köszönhetően növekedett a harmadik negyedévben, hanem annak is, hogy sikerült a menedzsmentnek magasabb fuvarozási díjakat kialkudnia és szorosabbra fűzték az együttműködést a legfontosabb partnereikkel a regionális szerződéses logisztika szegmensben. A költségek megugrását viszont csak részben tudták ellensúlyozni a hatékonyságnövelő rendszerek, intézkedések, így csökkent a bruttó marzs. Az EBITDA, az üzemi- és nettó eredmény egyaránt növekedett, ugyanakkor ebben egyszeri tételek is szerepet játszottak. A cég vezetése a harmadik negyedéves eredmények tükrében ugyanakkor úgy látja, tarthatóak a korábban kitűzött növekedési célok.

tovább a cikkhez...

Kinyitott Európa 2017.11.14 09:04

Jó hangulatban indult a kereskedés az európai tőzsdéken, a DAX 0,2 százalékot, míg a BUX felülteljesítőként 0,8 százalékot emelkedett. A blue chipek közül az OTP 0,4 , a Mol és a Richter 0,6, a Magyar Telekom pedig 0,2 százalékot emelkedett. A Waberer's részvényei 1 százalékot emelkedtek, miután a vállalat pozitív számokat közölt gyorsjelentésében: a Waberer's flottája a lengyel fuvarozási cég, a Link felvásárlásának köszönhetően 2017 harmadik negyedévének végén már több mint 4 150 kamionból állt, amely közel 15 százalékos növekedést jelentett az előző év azonos időszakához képest. A cég árbevétele a harmadik negyedév végén 182,3 millió euró volt, amely 23 százalékos növekedést jelentett 2016 azonos negyedévéhez képest.

Mindenkit meglepett a Raiffeisen 2017.11.14 08:18

A Raiffeisen Bank International a vártnál magasabb, 322 millió eurós harmadik negyedéves profitról adott számot. A bank részvényeinek árfolyama közel 1,5 százalékot emelkedett a nyitás utáni percekben.

tovább a cikkhez...

A vállalati sztorik mozgathatják a tőzsdéket 2017.11.14 08:11

  • A múlt heti gyengülés után tegnap már mérsékelten emelkedtek a vezető tengerentúli részvényindexek, nem úgy mint a GE, mely papírjai közel 7 százalékot estek a költségcsökkentési hírekre.

  • Európában már nem volt ilyen jó a hangulat, a vezető nyugat-európai 0,2 és 0,7 százalék közötti mínuszban zártak. A magyar tőzsdét az OTP 1 százalékos emelkedése sem tudta megmenteni, miután a Mol papírjai 2,4 százalékot veszítettek az értékükből.

  • A reggeli kereskedésben jellemzően Ázsiában is esnek a tőzsdék, egyrészt a friss kínai ipari termelési, illetve a lakossági fogyasztási adatok bizonytalaníthatták el a befektetőket.

  • A határidős részvényindexek állása alapján Európában nem várhatunk nagyobb elmozdulásokat nyitáskor.

Mire figyeljünk?

Kedden jön a hét legfontosabb adata, a KSH reggel kilenckor közli a magyar gazdasági növekedés adatát. A második negyedévben 3,2%-kal nőtt a magyar gazdaság, az elemzői várakozások szerint innen gyorsulhat a bővülés a második félévben. A kormány még mindig 4%-os éves növekedést vár összességében, a szakértők véleménye azonban ennél valamivel pesszimistább, a többség a 3,5-4 százalékos sávba várja a harmadik negyedéves és az egész éves növekedést is. A magyar mellett kedden délelőtt érkezik az Eurostat GDP-adata is, vagyis néhány órával a KSH statisztikája után az is kiderül, hogy az európai mezőnyben mire volt elég a növekedésünk. Szintén kedd hajnalban jönnek lényeges kínai adatok, illetve a német Zew indexre is érdemes lesz figyelni. magyar szempontból a GDP mellett az MNB közli reggel legfrissebb statisztikai mérlegét, ami elsősorban azért lesz érdekes, mert az utóbbi hónapokban az uniós programok előfinanszírozása miatt a kincstári egységes számla egyenlege nagyon leapadt, erre utal, hogy az ÁKK megnyomta az állampapír-kibocsátásokat. Most kiderül, hogy ezek nyomán elkezdett-e visszahízni az állomány októberben.

A vállalati sztorik mozgathatják a tőzsdéket