Előfizetői tartalom

Megjelent a kormányhatározat a Dunaferr-ről

Portfolio
Tárgyalásokat kezdeményezett a magyar kormány képviseletében Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Dunaferr Zrt. megvásárlásával kapcsolatban - áll a Nemzetgazdasági Minisztérium szerda délután kiadott közleményében. A tárca megismétli, hogy vételi ajánlatot kíván tenni ISD Dunaferr Dunai Vasmű Zrt-re, hogy a társaság ismét állami tulajdonba kerüljön. Varga Mihály a Népszabadságnak nyilatkozva hangsúlyozta, hogy az ügylet nem államosítás, hanem vásárlás. Közben a Magyar Közlöny szerdai számában megjelent a kormány határozata a Dunaferr Zrt. kapcsán szükséges egyes intézkedésekről.

Varga: Nem államosítás A Népszabadság kérdésére, hogy mitől fordult a véleménye 180 fokot a Dunaferr visszavásárlásával kapcsolatban, Varga kifejtette: egészen más az államosítás, és a vételi ajánlat. Államosítás az volt, amikor például 1946-ban a Rimamurányi Vasművet az állam egyetlen tollvonással, kártalanítás nélkül kisajátította. Most 2013-at írunk, kapitalizmus...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés