Előfizetői tartalom

Magyarország is érintett lehet? - Mélyen hallgatnak a mérgező anyaggal dúsított matracokról

Portfolio
Vélhetőleg további, akár magyarországi székhelyű matracgyártókat is érinthet az a hiba, amely miatt ideig rendkívül magas mérgező diklórbenzol tartalmú alapanyaggal látta el matrac- és bútorgyártó ügyfeleit a BASF. Míg az IKEA a nyilvánosság elé állva tisztázta magát arról tájékoztatva, hogy magyarországi üzleteibe nem került a kérdéses termékekből, más gyártók nem sietnek a nyilvánosság tudomására hozni az ügyben való érintettségüket. Márpedig olvasónktól kapott jelzések és az ügyben korábban megjelentek alapján más gyártók termékei is gyanúsak lehetnek, a fogyasztóvédelemért felelős Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szerint azonban nincs további teendő az ügyben, bár egyelőre nem tudott válaszolni arra a kérdésünkre, miszerint kijelenthető-e, hogy Magyarországra nem került a szóban forgó termékekből.

Különös csend övezi a mérgező anyaggal dúsított matracok ügyétTovábbi intézkedés nem indokolt a BASF matrac-ügyben azt követően, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium bekérte a német és francia piacfelügyeleti hatóságoktól az üggyel kapcsolatos részletes információkat, vizsgálati eredményeket, illetve hogy a francia piacfelügyeleti hatóság laborvizsgálata alapján...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés