Előfizetői tartalom

Még keresi a forrásokat Románia az atomerőmű-fejlesztéshez

Portfolio
A tőkepiacokról, illetve hitelből fedezné a tervezett nagyszabású beruházási projekteket - egyebek mellett két működő reaktorának üzemidő-hosszabbítását a román állami nukleáris energiatermelő vállalat, a Nuclearelectrica - mondta a társaság új vezérigazgatója, Cosmin Ghita. Mivel a társaság nem rendelkezik elegendő pénzügyi mozgástérrel az élettartam-hosszabbítás munkálataira, kapitalizációs stratégiára van szüksége - közölte a Nuclearelectrica igazgatótanácsa által csütörtökön megválasztott vezérigazgató, szavai szerint pedig a stratégia-tervezetet hamarosan várhatóan be is fogja nyújtani a testülethez jóváhagyásra.

A vállalat két, egyenként 706 megawattos, kanadai tervezésű reaktort üzemeltet a dél-kelet-romániai Cernavodában, amelyek a román villamosenergia-termelés körülbelül ötödét teljesítik, tervben van azonban az erőmű két további reaktorral történő bővítése is. A két működő reaktort 1996-ban és 2007-ben helyezték üzembe, és hamarosan időszerűvé válik üzemidejük...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés