Megkezdődött a negyedéves jelentési szezon, két amerikai nagybank már közzétette számait. A hangulat egyelőre jó, Európában mérsékelt pluszokkal várják a zárást a tőzsdék, és az amerikai indexek is erősödéssel nyitottak. Itthon a kispapírok megint izgalmasak voltak, rángatták a NordTelekom részvényeit.
Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Felemásan teljesítettek a blue chipek 2018.01.12 16:58

0,3 százalékos emelkedéssel fejezte be a kereskedést a BUX, a forgalom az átlagosnál gyengébb, 9,3 milliárd forint volt. Az OTP 0,1, a Magyar Telekom 0,7 százalékot esett, a Richter és a Mol 0,7 százalékot emelkedett.

A kispapírok közöl a Futuraqua 12,9 százalékot esett, a NordTelekom 5,1 százalékos emelkedéssel zárt.

Emelkedéssel nyitottak az amerikai indexek 2018.01.12 16:22

Folytatódik az emelkedés ma is az amerikai tőzsdén, az irányadó indexek pluszban nyitottak: a Dow 0,6 százalékot, a Nasdaq 0,3 százalékot, az S&P 500 pedig 0,4 százalékot emelkedett.

Délután amerikai inflációs adat volt: decemberben éves alapon 2,1%-kal emelkedtek a fogyasztói árak az Egyesült Államokban, ami minimális lassulást jelentett novemberhez képest. A maginflációs index értéke ezzel párhuzamosan viszont 1,8%-ra emelkedett. A Reuters által megkérdezett elemzők többsége arra számított, hogy a novemberi 2,2%-ról 2,1%-ra lassulhatott az éves bázisú infláció az Egyesült Államokban.

Decemberen lassult az infláció az Egyesült Államokban 2018.01.12 16:06

Decemberben éves alapon 2,1%-kal emelkedtek a fogyasztói árak az Egyesült Államokban, ami minimális lassulást jelentett novemberhez képest. A maginflációs index értéke ezzel párhuzamosan viszont 1,8%-ra emelkedett.

tovább a cikkhez...

Esik a Facebook 2018.01.12 14:52

A Facebook árfolyama 5 százalékos mínuszban várja a nyitás előtti kereskedésben az amerikai tőzsdék nyitását, miután komoly változásokat helyezett kilátásba a hírfolyamában.

Megkezdődött a jelentési szezon 2018.01.12 14:48

Megkezdődött a negyedéves jelentési szezon, a JP Morgan és a Wells Fargo is közzétette az október-decemberi időszakra vonatkozó számait. A JP Morgan árfolyama 0,1 százalékot emelkedett, a Wells Fargo részvényei viszont 1,2 százalékot veszítettek értékükből a nyitás előtt.

Vegyes számokkal jött ki az amerikai botránybank 2018.01.12 14:07

Az egy részvényre jutó nyereség 1,16 dollár lett a tavalyi negyedik negyedévre vonatkozóan, mellyel a Wells Fargo meghaladta az elemzői várakozásokat, a bevétel soron azonban csalódást okozott, a 22,05 milliárd dolláros bevétel elmarad ugyanis a várt 22,38 milliárdtól. A bank gyorsjelentését követően egyelőre mínusz 0,7%-ban tartózkodik a részvényárfolyam.

tovább a cikkhez...

Teljesen önálló lehet a Puma 2018.01.12 13:51

Leválasztaná a Puma márkát a társaság francia anyavállalata, a Kering és a jövőben a sportruházat helyett inkább a luxuscikkekre és az ékszerekre fókuszálna. A hírre több mint 5 százalékot esett a német tőzsdén a Puma részvényeinek árfolyama.

tovább a cikkhez...

Meglepetés az első banki gyorsjelentésben 2018.01.12 13:19

A várt 25,15 milliárd dollár helyett 25,45 milliárdos bevétellel és a várt 1,69 helyett 1,76 dolláros egy részvényre jutó tisztított eredménnyel (EPS) örvendeztette meg a részvényeseket a JP Morgan. Egy egyszeri adótétel miatt a teljes (nem tisztított) profit azonban nagyot esett a banknál. A nyitás előtti kereskedésben nagyjából stagnál a társaság részvényárfolyama.

tovább a cikkhez...

Európában nincs izgalom 2018.01.12 11:50

Az európai tőzsdéken nincs nagy izgalom, az irányadó nyugat-európai indexek 0,1-0,2 százalék közötti pluszban tartózkodnak. A BUX 0,1 százalékot erősödött, a blue chipek közül a Mol és a Richter 0,4 százalékot emelkedett, az OTP 0,1 százalékot esett, a Magyar Telekom árfolyama pedig 0,6 százalékkal tartózkodik a tegnapi záróértéke alatt.

Elszabadult a pokol a Nordtelekom piacán 2018.01.12 10:01

Hihetetlen mozgások vannak ma a Nordtelekom piacán és a forgalom is felpörgött. A kereskedés első órájában a Nordtelekom a legforgalmasabb papír a magyar tőzsdén, 450 millió forint értékben cseréltek gazdát részvények.

tovább a cikkhez...

Rángatják a NordTelekomot 2018.01.12 09:52

Ide-oda rángatják a NordTelekom árfolyamát, ismét pluszban a papírok, most 2 százalékkal jár az árfolyam a tegnapi zárószint felett.

Már mínuszban a NordTelekom 2018.01.12 09:36

Már a tegnapi záróárfolyam alá került a NordTelekom árfolyama, a részvények 10 százalékos mínuszban állnak.

Kezd alábbhagyni a NordTelekom szárnyalása 2018.01.12 09:34

A NordTelekom szárnyalása kezd alábbhagyni, a reggeli 40 százalékos plusz után már csak 5 százalékos pluszban jár az árfolyam.

Esik a Magyar Telekom 2018.01.12 09:22

A Magyar Telekom árfolyama 0,7 százalékot esett ma reggel. Nem kedvezhet a cégnek, hogy Lázár János tegnap arról beszélt, hogy nem szabad lemondani egy állami tulajdonban lévő mobilszolgáltató létrehozásáról.

Tovább száguld a NordTelekom 2018.01.12 09:05

Mérsékelt emelkedésekkel indult a nap az európai tőzsdéken, ahogy arra a határidős indexek állása alapján számítani lehetett: a DAX 0,3, a CAC-40 0,2 százalékos emelkedéssel nyitott. A magyar tőzsde sem marad le, a BUX 0,3 százalékos erősödéssel indított, miután mind a négy blue chip emelkedik. A Richter mutatja a vezető papírok közül a legnagyobb pluszt: 0,6 százalékos erősödéssel kezdte a kereskedést.

A kispapírok izgalmasak ma inkább. A 4ig árfolyama több mint 4 százalékot emelkedett. A cég ma reggel személyi változásokat jelentett be a saját és egyes leányvállalatai vezetőségében: a 4IG kizárólagos tulajdonában lévő HUMANsoft és az Axis rendszerház ügyvezetői, Merényi Attila Zoltán és Daróczi Imre Péter lemondta a tegnapi nappal. Merényi Zoltán a 4ig stratégiai vezérigazgató-helyettese lesz mától. Új műszaki vezérigazgató-helyettest nevezett ki a társaság Farkas Péter személyében, a kereskedelmi vezérigazgató-helyettes pedig Radó Gábor lesz.

A NordTelekom árfolyama tovább szárnyal, most 30 százalékos pluszban áll az árfolyam. Az elmúlt napokban valósággal felrobbant a társaság részvényeinek árfolyama, pedig hír nincs az egyébként évek óta zsugorodó, masszívan veszteséges cégről, de a pletykák már beindultak.

A NordTelekom a második legforgalmasabb papír ma a nyitásban a magyar tőzsdén, a harmadik legnagyobb forgalmat pedig a Futuraqua részvényei mutatják. A két kispapírban nagyobb a forgalom ma, mint a Mol részvényeiben.

Indul a jelentési szezon! 2018.01.12 08:22

Emelkedéssel indulhat a nap:

  • Érezhető erősödést mutattak tegnap a vezető amerikai indexek, amit elsősorban az olajár emelkedése segített, ennek köszönhetően a nyersanyaghoz kapcsolt papírok voltak a nap nyertesei. Az irányadó amerikai indexek 0,7-0,8 százalékos pluszban zártak.

  • Az ázsiai indexek követték az amerikai tőzsdéket és emelkedtek ma reggel, kivéve a japán piacot. A Nikkei index 0,2 százalékot esett, elsősorban a technológiai papírok és az autógyártók estek.

  • A japán index legnagyobb súlyú részvénye, a Fast Retailing árfolyama több mint 6 százalékot emelkedett a társaság ma reggeli gyorsjelentésére.

  • A hongkongi Hang Seng index sorozatban a 13. napja zárt emelkedéssel, ilyen hosszú emelkedő szériára még soha nem volt példa.

  • Felemás kínai külkereskedelmi adatok láttak napvilágot ma reggel: decemberben az export 10,9 százalékkal, az import 4,5 százalékkal emelkedett az előző év azonos időszakához képest, a Reuters konszenzusa szerint az elemzők 10,9 százalékos exportnövekedést és 13 százalékos importnövekedést vártak.

  • Az európai tőzsdéken gyenge emelkedésekkel indulhat a nap, a DAX futures 40 pontos pluszt jelez előre a nyitásra.

  • Megkezdődik a negyedéves jelentési szezon, ma amerikai nagybankok teszik közzé a negyedik negyedéves számaikat: az amerikai tőzsdék nyitása előtt jelent a JP Morgan és a Wells Fargo.

  • A makroadatok közül a nap második felében az amerikai inflációs adat és a decemberi kiskereskedelmi statisztika lehet izgalmas a befektetőknek.

Indul a jelentési szezon!