A Waberer's piaci kapitalizációja 90,5 és 111,7 milliárd forint között alakulhat a megadott kibocsátási ársáv alapján. Ez egyben azt is jelenti, hogy a szállítmányozó cég lehet a 6. legnagyobb vállalat a BUX-tagok között. Továbbá az is elmondható, hogy a Waberer's a BUX-indexben az 5. legnagyobb súllyal szerepelhet.

Erről is szó lesz a mai befektetői klubon.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia


A Waberer's ma reggel megjelent tájékoztatója szerint az eddig forgalomban lévő 14 654 028 részvény mellé legfeljebb további 3 088 236 darab új részvényt bocsátana ki a vállalat. Ez egyben azt is jelenti, hogy a kibocsátást követően a Waberer's 17 742 264 darab részvénnyel rendelkezhet. Hogyha vesszük ezt a darabszámot, valamint azt, hogy a Waberer's részvényeit 5 100 és 6 300 forintos ársávban lehet jegyezni, illetve kellhetnek el, akkor a vállalat piaci kapitalizációja a kibocsátását követően 90,5 - 111,7 milliárd forint között lehet majd.

Ezzel a mérettel a BUX-tagok között a hatodig helyre kerülhet, vagyis az OTP, a Mol, a Richter, a Magyar Telekom és az Elmű előzi majd meg a Waberer'st a piaci kapitalizáció tekintetében. Ez egyben azt is jelenti, hogy a Waberer's nem kerül be a magyar blue chipek közé, amelyek közül a legkisebb, a 483 milliárd forintos piaci kapitlaizációval rendelkező Magyar Telekom.

Fontos ugyanakkor megjegyezni, hogy Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója a mai sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a Waberer's a BUX-indexben az 5. legnagyobb súllyal szerepelhet.

Mekkora játékos lesz a Waberer