FONTOS A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán
 
Előfizetői tartalom

Merőben szokatlan dízelszállítmányt indított a BP

Portfolio
Jelentősebb dízelszállítmányt indított a BP olajvállalat az Egyesült Államokból Ausztráliába. A Jupiter Express nevű tartályhajó körülbelül 35 ezer tonna, a társaság washingtoni finomítójából származó dízel üzemanyaggal megrakodva indult el június 29-én az új-dél-walesi Botany Bay kikötőjébe. A jövőben ezek a ma még rendhagyó szállítások egyre gyakoribbá válhatnak, ahogyan a finomított olajtermékek, például a dízel és a kerozin iránti ázsiai kereslet rendkívüli mértékben bővül.

A BP a piaci információk szerint korábban csupán egyszer, tavaly év végén szállított az Egyesült Államokból dízelt Ausztráliába. Az Egyesült Államok dízelexportjának nagy részét tradicionálisan Európa irányába végzi, nem kis részben a jóval alacsonyabb fuvardíjak miatt. Ausztrália dízel üzemanyag iránti igénye zömét Szingapúrból, Dél-Koreából és Japánból...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés