Előfizetői tartalom

Mi jön most, ha elszakadnak a katalánok?

Portfolio
Nagyot esett a spanyol tőzsde a katalán függetlenségről szóló október 1-jei népszavazás után, az esemény hatásai azonban egyelőre lokálisak maradtak, a világ részvénypiacain nem váltott ki érdemi reakciót a spanyol belpolitikai harc. Ha a népszavazás óta eltelt nagyjából egy hét tapasztalataiból indulnunk ki, akkor a világ tőzsdéinek akkor sem kellene esniük, ha ma bejelentenék Katalónia elszakadását.

Menekül a tőkeA függetlenségről szóló katalán népszavazást követő egy hétben elindult a tőkekiáramlás a spanyol részvényalapokból, a tőkekiáramlás olyan mértékű volt azokban a napokban, mint amilyet 2014 novembere óta nem lehetett látni, az EPFR adatai szerint 229 millió euró távozott a dedikáltan spanyol részvényeket tartó alapokból.ÍzelítőAz elmúlt napokban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés