Mostantól az Apple is tesztelheti az önvezető technológiát Kalifornia közútjain. Három Lexusra és hat sofőrre kapott engedélyt Kaliforniától.
Kereskedés Apple-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Engedélyt kapott az Apple Kaliforniától önvezető autók tesztelésére az állam közútjain. Ezzel az Apple technológiai cégek és startupok népes táborához csatlakozott, akik tesztelhetik a fejlesztés alatt álló önvezető technológiát a forgalomban is. Többek között a Google anyavállalata, az Alphabet, a Tesla, az Nvidia, a General Motors, a Ford, a Faraday Future és a Zoox rendelkezik hasonló engedéllyel.

A kaliforniai hatóság három autót engedélyezett az Apple-nek, mindegyik 2015-ös Lexus RX450h luxus szabadidőterepjáró, valamint hat sofőrt neveztek meg, akik vezethetik őket.

A hónap elején az Uber kapott ugyanilyen engedélyt két járműre és 48 sofőrre, miután már egyszer decemberben a hatóság jóváhagyása nélkül megkezdte a teszteket. Akkor le kellett állítania programját.

Nem csak a technológiai cégek, de az autógyártók is gőzerővel fejlesztenek. A GM a héten jelentette be, hogy 14 millió dollárt költene az önvezető technológia és az emissziómentes járművek fejlesztésére. A Ford pedig egy startuppal állt össze a Szilícium-Völgyben, amellyel azt a célt tűzték ki, hogy öt éven belül már piacra dobnak önvezető autókat.

(Marketwatch)

A címlapkép forrása: AFP / Fotós:Eva Hambach